Tai­val­kos­ken kan­sal­li­set hiih­to­kil­pai­lut jär­jes­te­tään ilman yleisöä – Kun­nan­joh­to edel­lyt­tää, että ki­sa­jär­jes­tä­jä nou­dat­taa tar­tun­ta­tau­ti­lää­kä­rin antamia suo­si­tuk­sia

Taivalkoskella viikon kuluttua järjestettävät kansalliset hiihtokilpailut järjestetään ilman yleisöä. Kuva on reilun kahden vuoden takaa Taivalkoskella järjestetyistä SM-viesteistä.
Taivalkoskella viikon kuluttua järjestettävät kansalliset hiihtokilpailut järjestetään ilman yleisöä. Kuva on reilun kahden vuoden takaa Taivalkoskella järjestetyistä SM-viesteistä.
Kuva: JANNE KAIKKONEN

Taivalkoskella viikon kuluttua, 21-22. marraskuuta järjestettävät kansalliset hiihtokilpailut järjestetään ilman yleisöä.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan ylilääkäri Teija Puhdon mukaan esteitä kisojen järjestämiselle ei ole, mutta korona-infektion kasvamisen takia Puhto suosittaa, että kisoihin ei oteta yleisöä, Taivalkosen tartuntataudeista vastaava lääkäri Jouni Wikstedt tiedottaa.

Puhdon mukaan korona-infektion riski kasvaa nimenomaan sen takia, että väkeä saapuu eri puolilta Suomea.

Taivalkosken kunnan johto yhtyy esitettyyn ja edellyttää, että kisajärjestäjä noudattaa tartuntatautilääkärin antamia suosituksia.

– Sairaanhoitopiirimme alueella Covid-19 koronavirustilanne kääntyi olennaisesti huonompaan suuntaan viikolla 43 ja tartuntamäärät ovat tuon jälkeen pysynyt selvästi korkeammalla kuin kesän ja alkusyksyn aikana. Tässä tilanteessa eri puolilta valtakuntaa Taivalkoskelle saapuva väki aiheuttaa Taivalkosken kuntalaisille - ja toki myös kisoihin osallistuville itselleen - korostuneen riskin saada koronavirustartunta, Jouni Wikstedt sanoo tiedotteessa.


Koska pelkästään kilpailijoista, huoltajista ja valmentajista koostuva henkilömäärä on mittava, Wikstedt suosittaa:

- kisa järjestetään ilman yleisöä, - ja että kilpailijoiden ja toimihenkilöiden suhteenkin huolehditaan, että turvavälit pysyvät.

- toimitsijat ja muut paikallaolijat kilpailijoita lukuun ottamatta käyttävät hengityssuojaimia.

- kisojen aikana huolehditaan, ettei missään vaiheessa tule tungosta tai ruuhkaa mihinkään.

- huolehditaan siitä, ettei WC-käyntien yhteydessä synny tilanteita, jossa virus pääsisi leviämään.

- ruokailutilanteissa ja yhteisissä tiloissa käsidesiä pidetään helposti saatavilla ja ruokailujen jälkeen muistutetaan itse kutakin ottamaan suu- ja nenäsuojus heti uudestaan käyttöön.

- muutenkin kisojen järjestelyissä huomioidaan Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 21.9.2020 antamaa ohje.