Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tai­val­kos­ken sote-yk­si­kön or­ga­ni­soi­tu­mi­nen

Ruohonjuuritason taivalkoskelaisena vanhuksena ja terveydenhuollon entisenä työntekijänä olen huolestuneena seurannut aiemmin hyvin toimineen sote-yksikkömme organisoitumista osaksi Pohteen hyvinvointialuetta.

Aiemmin organisaatiomme johdossa olivat johtava lääkäri, johtava hoitaja ja sosiaali-terveysjohtaja. He suunnittelivat yhdessä henkilökunnan kanssa toimintaa ohjaavat suunnitelmat, tiedottivat tästä kokonaisuudesta henkilökunnalle ja meille taivalkoskelaisille. Nyt näyttää siltä, että uudelleen järjestelystä ei paikallisesti meille ilmoiteta.

Siirtymisvaiheessa muun muassa vuodeosaston lakkauttamisesta päätettäessä silloinen sosiaali-terveysjohtaja Haataja yhdessä luottamushenkilöiden kanssa antoi lausuntoja. Siinä vaiheessa johtoryhmän jäsenten johtavan lääkärin ja johtava hoitajan kokonaisyhteenvetoa asiasta ei ilmentynyt.

Terveydenhuollon työntekijät ovat nyt epävarmoja omasta asemastaan, omasta roolistaankin. Kysyin sähköpostilla omahoitajaltani vastaanottoaikaa, ja hän kertoi, että hänet on siirretty pois potilastyöstä puoliaikaisesti Kuusamoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi