Tänään vie­te­tään koi­ran­päi­vää: Lähetä kuva koi­ras­ta­si ja voita kar­va­kor­val­le­si her­kul­li­sia pal­kin­to­ja

Miten teillä vietetään koiranpäivää? Lähetä meille kuva koirastasi ja osallistu kilpailuun.

Lähetä kuva koirastasi ja osallistu puruluupaketin arvontaan!
Lähetä kuva koirastasi ja osallistu puruluupaketin arvontaan!
Kuva: Mikko Halvari

Koiranpäivää vietetään tänään perjantaina 24.4.2020. Ihmisen paras ystävä on monessa mukana. Mutta missä kaikessa? Kerro siitä kuvalla!

Koillissanomat järjestää karvaisten nelijalkaisten ystäviemme kunniaksi kuvakilpailun. Lähetä meille kuva koiranpäivän sankaristanne ja olet mukana kilpailussa. Palkinnoksi voittajalle on luvassa herkullinen puruluu setti. Voit lähettää kuvan Instagramissa tunnisteilla #koillissanomat #ksluonto #koiranpäivä2020,  Koillissanomien Facebookissa tai sähköpostilla toimitus@koillissanomat.fi

Julkaisemme kuvia verkossa ja painetussa lehdessä.

Kuvia alkoikin suorastaan sadella! Alle kahden tunnin aikana kuvia oli tullut jo Facebookiin 92 ja lisäksi sähköpostiin. Voit katsella kuvia alta olevasta Facebook-upotuksesta ja myöhemmin julkaistavasta kuvagalleriasta. Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Jos vasta mietit koiran hankintaa, niin Suomen kennelliitolla on sinulle hyödyllistä tietoa.

Kennelliitto julkaisee Koiranpäivän kunniaksi podcastin koiran hankinnasta ja nettilukukoira Severin videosarjan lapsille sekä vinkkejä koiran ilmeiden tulkintaan.

Valtakunnallista Koiranpäivää vietetään nyt 14. kerran.

Tänä vuonna Kennelliiton toiminnassa painotetaan koiran luonnetta ja käyttäytymistä. Tämä näkyy myös Koiranpäivän vietossa.

Kennelliitto kannustaa somehaasteiden kautta koiranomistajia aktivoimaan koiriaan eri tavoin, sillä kaikki koirat tarvitsevat koiramaista tekemistä ja liikuntaa.

– Kaikki koirat ovat erilaisia, mutta omistajilleen yhtä rakkaita. Meidän tehtävämme on tarjota koirille hyvä arki, jossa niiden tarpeet täyttyvät, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Erilaisia Kennelliiton jäsenyhdistysten ja muiden toimijoiden Koiranpäivän haasteita voi seurata sosiaalisessa mediassa sekä Kennelliiton että koiraharrastusyhdistysten tileillä.

Koiranpennuille on nyt paljon kysyntää. Koiran hankinta kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, sillä koira on ihmisen paras kaveri parhaimmillaan yli 15 vuoden ajan.

Kennelliiton Koiranpäivänä alkavassa Hyvää elämää koiran kanssa -podcastien sarjassa on tietoa koiranhankintaa suunnitteleville.

Tässä sarjassa julkaistaan kaikkiaan kahdeksan podcastia joka toinen viikko.

Kennelliiton Hyvää elämää koiran kanssa -podcastissa toimittaja Leena Seppinen jututtaa koirien käyttäytymistutkija Katriina Tiiraa siitä, mistä koiranpentu kannattaa hankkia, ja miten koiran rotu kannattaa valita.

Lily Talks’in Anna Vihervaarasta -podcastissa Anna Kauhala jututtaa koirankouluttaja Miira Hellsteniä siitä, mitä pennun hankinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Podcastit voi kuunnella  Kennelliiton verkkosivuilla.

Jokainen koira on yksilö. Siksi omistajan on tärkeää oppia lukemaan nelijalkaista ystäväänsä mahdollisimman hyvin.

Näin koiran toimintaa on helpompi ennakoida. Kennelliiton sivuilta löytyy koiranomistajien tueks viestintätoimisto BBO:n AD Timo Lemmetin laatimat piirrokset erilaisista koiran ilmeistä.

Piirroksin kerrotaan, miltä näyttävät iloinen ja tyytyväinen koira.

Piirrossarjassa nähdään myös, millaisia ovat koiran rauhoittavat eleet, stressiä ja pelkoa sekä vihaisuutta osoittavat eleet.