Tilaajille

Tar­kas­tus­lau­ta­kun­nan ker­to­mus Posion viime vuo­des­ta: sai­raus­pois­sa­olot li­sään­tyi­vät, ta­lous­ar­vios­sa yli­tys­tä, huolta kor­jaus­tar­peis­ta ja si­sä­il­ma­on­gel­mis­ta

Posion kunnanvaltuusto käsitteli viime vuoden arviointikertomusta.

Posion kunnanvaltuusto käsitteli viime perjantain kokouksessaan suurimpana yksittäisenä kokonaisuutena tarkastuslautakunnan tekemää viime vuoden arviointikertomusta. Sen mukaan ongelmakohtia löytyy paikoin niin kunnan sairauspoissaolojen kasvusta, sisäilmanongelmista kuin talousarvion ylityksestä. Tarkastuslautakunta toteaa myös Mattiovi Oy:n toiminnan loppumisen olleen iso tappio koko Posion kunnalle.

Tarkastuslautakunta on selonteon perusteella varsin huolissaan sairauspoissaolojen lisääntymistä. Viime vuonna Posion kunnan henkilöstön sairauspoissaolot lisääntyivät 18,2 % edellisvuoteen verrattuna. Lyhyet, 1–3 päivää kestävät poissaolot, mutta myös pidemmät poissaolot olivat nousussa. Viime vuonna henkilöstölle tehtiin kysely esimiestyön laadusta ja esimiestyön osaamiskartoitus. Näiden perusteella kunnalla on käynnistetty esimiesvalmennus.