Tässä on kolme kun­ta­päät­tä­jää, joista jo­kai­sel­le jää­kiek­ko on lähellä sy­dän­tä: yksi pelaa, toinen val­men­taa ja kolmas kuskaa

Tarmo Raatikainen, Inka Hokkanen ja Mervi Tornberg-Karjalainen katselevat tulevasta kahviosta kohti alhaalla sijaitsevaa kaukaloa.
Tarmo Raatikainen, Inka Hokkanen ja Mervi Tornberg-Karjalainen katselevat tulevasta kahviosta kohti alhaalla sijaitsevaa kaukaloa.
Kuva: MikkO Halvari

Kyllä tätä on odotettu, sanoivat kuin yhdestä suusta vasemmistoliiton Tarmo Raatikainen, keskustan Mervi Tornberg-Karjalainen ja sosiaalidemokraattien Inka Hokkanen katsellessaan tulevan jääkiekkokatsomon kahviosta alas jääkiekkokaukaloon.

Kaikilla heillä on läheinen side jääkiekkoon yli puoluerajojen.

Inka Hokkanen pelaa peräti itse Posion naisten joukkueessa ja aikoo jatkaa pelejä edelleen.

Tornberg-Karjalaisen 10-vuotias poika Akseli pelaa E2-joukkueessa samoin kuin Raatikaisen 10-vuotias Rasmus-poika.

Hokkasen mielestä vanha halli alkoi olla jo aikansa elänyt ja turvallisuusriski lapsille.

– Vanha halli oli kylmä ja uskon, että nyt tänne saadaan enemmän katsojia. Uudessa hallissa voidaan järjestää tulevaisuudessa kesäleirejä eivätkä sijoitetut rahat ole menneet hukkaan.

Tornberg-Karjalainen oli tyytyväinen, että vuoden ulkokauden jälkeen päästään jälleen sisätiloihin tulevana talvena.

– Olihan siellä kentän laidalla joskus vähän kylmä. Uuden hallin puitteet ovat tosi hyvät ja tällaista on odotettu.

Tornberg-Karjalainen on ollut mukana junioreiden harjoituksissa, käynyt katsomassa pelejä ja ollut mukana pelireissuilla.

Tarmo Raatikainen toimii itse E2-joukkueen kakkosvalmentajana ja hänen vaimonsa joukkueenjohtajana. Rasmuksen lisäksi perheen poika Ville Tiainen pelaa edustusjoukkueessa.

– Kyllä pelaajat odottavat hallia innolla. Myös vanhemmat ovat olleet hyvin sitoutuneita hommaan. Jääkiekko on hyvää kasvatusprojektia junnuille.

Raatikainen toivoo hallin kehittyvän eräänlaiseksi oleskelupaikaksi, jonne voi tulla vaikkapa hyvissä ajoin ennen otteluiden alkamista.

Edustusjoukkueen puheenjohtaja ja manageri Raimo Lohilahti uskoi uuden hallin lisäävän jääkiekkoinnostusta ja -buumia paikkakunnalla.

– Uskon, että uuden hallin myötä saamme tänne kesäleirejä. Kesäjää on iso asia kesämatkailun kehittämisessä. Kuusamossa on imua ja nuorten leirien aikaan vanhemmille riittää täällä tekemistä. Matkailuelinkeino on kiinnostunut asiasta.

Sijoitetut
rahat eivät ole
menneet hukkaan.