"Teh­tiin se ja pi­det­tiin haus­kaa" – Kuura on yksi seit­se­män hengen yh­teis­vol­tin te­ki­jä­po­ru­kas­ta – Rukalla ku­va­tul­la Backf­lip-vi­deol­la yli viisi mil­joo­naa kat­se­lu­ker­taa

Rukalla tehty seitsemän hengen yhteisvoltista tehtyä videota on katsottu yli 5 miljoonaa kertaa ympäri maailman. Hurjassa tempussa piti luottaa kaveriin, kertoo yksi hypänneistä.

Ruka
-
Kuva: Koillissanomat

Rukan rinteen hyppyriltä kaksi viikkoa sitten heitetty seitsemän hengen backflip-voltti leviää pitkin nettiä kovaa vauhtia. Huimasta hypystä kuvattiin video ja sen jakoi TikTok -videopalvelussa helsinkiläinen freestylelaskua harrastava Jon Sallinen, joka oli myös yksi hyppääjistä.

Julkaisun jälkeen temppuvideo lähti elämään omaa elämäänsä verkossa, kun suuret uutissivustot sosiaalisine medioineen lähtivät jakamaan sitä. Kahdessa viikossa esimerkiksi ESPN- ja SportsNation -medioissa julkaistu video on vetänyt valtavan määrän katselukertoja, yli viisi miljoonaa kertaa. Yhteensä jaon tehneillä somesivustoilla on seuraajia noin 54 miljoonaa.