Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

THL: Suo­mes­sa 309 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa, Oulun tar­tun­ta­lu­ku kasvoi 10 ta­pauk­sel­la – Myös Iissä ja Tyr­nä­väl­lä uusia ta­pauk­sia

Koko maan osalta kahden viikon ajanjaksolla rekisteröityjen tartuntojen määrät ovat olleet laskussa sitä edeltävän kahden viikon jaksoon nähden.

THL kertoo sunnuntaina rekisteröineensä Suomessa 309 uutta koronavirustartuntaa. Valtaosa on pääkaupunkiseudulla.

Turun seudun hankala tartuntatilanne ei näytä helpottavan, sillä uusia rekisteröitiin pelkästään Turun kaupunkiin 60 tapausta. Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku on maan pahin.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella tartuntamäärä kasvoi yhteensä 13 tapauksella. Niistä 10 on rekisteröity Ouluun, kaksi Tyrnävälle ja yksi Iihin.

Oulun kokonaismäärä on nyt 1 064 tartuntaa epidemian ajalta. Sairaanhoitopiirin alueella niitä on nyt 1 415.

Lapissa (kokonaismäärä 336) tartunnat kasvoivat kahdella. Tartunnat ovat Rovaniemellä.

Kainuuseen (164) ja Länsi-Pohjaan (328) ei kirjattu uusia tartuntoja. Näillä alueilla epidemiatilanne on pysynyt varsin rauhallisena viime päivät.

Koko maassa kahden viikon aikana raportoitujen tartuntojen määrät ovat olleet laskussa viime päivät.

Viimeisen kahden viikon ajanjakson aikana on rekisteröity 5 531 koronatartuntaa, mikä on 461 tartuntaa vähemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikajakson aikana.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia oli perjantaihin mennessä raportoitu epidemian ajalta 489. Sairaalahoidossa koronataudin vuoksi oli THL:n viimeksi perjantaina päivittämän tiedon mukaan 263 ihmistä.

Heistä tehohoitoa tarvitsi 30 potilasta.