Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tie val­mis­tui vain kar­tal­la – Kouvan ja Tai­val­kos­ken Kyl­mä­län välisen tien mak­sa­jas­ta kiis­tel­tiin vuosia, te­ke­mät­tä se lopulta jäi

Kouva

Maantietä pitkin Pudasjärven koilliskulmaan Kouvalle päästiin ensimmäistä kertaa Sarakylän suunnasta 1930-luvun alussa. Matkaa pitäjän keskustaan kertyi silloisia sorateitä pitkin satakunta kilometriä.

Naapurikuntien keskustoihin, Taivalkoskelle ja Posiolle, taivalta olisi ollut selvästi vähemmän, puuttui vain tie.

Sotien jälkeen aloitetut suurhakkuut valtion mailla toivat lisäyhteyden Posiolle päin. Jäkälävaarasta Posion Mäntyjärvelle valmistui tie Osaran aukeiden savotoiden käyttöön 1950-luvun alussa.

Tietä käytti pitkään, vielä 1970-luvun alussakin, jopa Oulu – Posio -postiautovuoro.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.