Tilanne ei pa­ran­tu­nut, vaikka niin lu­vat­tiin

Posiolla toimivat Lapin Muistiyhdistyksen aktiiviset, vapaaehtoiset Muisti-Kaverit ja Muistitukihenkilöt ovat jo noin vuoden ajan ilmaisseet huolensa muistihoitajan resurssien riittävyydestä.

– Saamamme tiedon mukaan tilanne ei ole parantunut vuoden aikana lainkaan, vaikka Coronarialle siirron myötä resursseja muistityöhön piti tulla lisää, sanovat kehitysjohtaja Pia-Leena Salo ja muistiasiantuntija Annika Väihkönen muistiyhdistyksestä.

– Muistisairaan tutkimuskäynnit toteutuvat hyvin, mutta jatkoseurantaa ja kotona asumisen kokonaisvaltaista tukemista sairauden eri vaiheissa ei toteuteta tarpeita vastaavasti henkilöstön vähyyden takia.

Muistiyhdistykset itse järjestävät monenlaista muistia ja aivoterveyttä tukevaa toimintaa. Posiolle Lapin Muistiyhdistys on ilmoittanut Muistikummituokion 14:nneksi maaliskuuta.

Koillismaan Seudun Muisti pitää Kuusamossa muistikahvilaa ja toimintaryhmiä viikoittain.

Taivalkoskella yhdistyksellä on Muistatko-kahvila kerran kuussa yhdessä Muistiliiton Muistiluotsin kanssa ja OmaisOiva-kahvila eri kylillä kerran kuussa yhdessä Koillismaan Omaishoitajien ja Läheisten kanssa.

Koillismaan Seudun Muistilla on kokoaikaisena projektityöntekijänä Eine Korhonen ja lisäksi toimistotyöntekijä ja tuntipalkkalainen.