Joko luit: Pölkyn toi­mi­tus­joh­ta­jak­si Jari Suo­mi­nen – vä­li­ai­kai­nen toi­mi­tus­joh­ta­ja Josef Dringel palaa hal­li­tuk­sen jä­se­nek­si

Viikon kysymys: Onko vapetus eli säh­kö­tu­pa­koin­ti tuttu ilmiö? – Kerro ko­ke­muk­sis­ta­si viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Toi­mis­to­sih­tee­ris­tä pu­heen­joh­ta­jak­si – Kirk­ko­val­tuus­to se­koi­tus uutta ja vanhaa

Sirpa Pauna on Taivalkosken kirkkovaltuuston uusi puheenjohtaja. Taivalkosken uusi kirkkovaltuusto kaikessa komeudessaan.
Sirpa Pauna on Taivalkosken kirkkovaltuuston uusi puheenjohtaja.
Sirpa Pauna on Taivalkosken kirkkovaltuuston uusi puheenjohtaja.
Kuva: Sisko Ojajärvi

Taivalkosken kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Sirpa Pauna ja varapuheenjohtajaksi Harri Karjalainen. Pauna kuuluu Koko kansan kirkko -ryhmittymään ja Karjalainen Rauhanyhdistyksen Kristillisten perusarvojen puolesta -ryhmään.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Ulla Majava ja jäseniksi Tiina Jakkila-Parkkinen, Osmo Buller, Maaret Ihme, Oiva Keränen ja Pekka Turpeinen. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii virkansa puolesta aina kirkkoherra.

Valtuuston tämän kauden ensimmäisessä kokouksessa kirkkoherran tehtäviä hoiti Kuusamon kirkkoherra Taina Manninen. Hän sijaisti Taivalkosken kirkkoherra Tuomo Törmästä, joka on tällä hetkellä sairauslomalla, mutta tuli kokoukseen ihan kiinnostuksen vuoksi.

– Valinnoissa korostui hienolla tavalla uudistuminen ja jatkuvuus. Seurakunnan hallintoelimiin saatiin monenlaista osaamista ja kokemusta. Uskon, että tällä porukalla yhteistyö toimii ja erilaiset näkemykset ja painotukset saavat tilaa seurakunnan elämässä, Törmänen sanoi.

Hänen mukaansa Taivalkosken kirkkovaltuuston valinnoissa historiallista oli se, että oletettavasti ensimmäistä kertaa Koillismaan historiassa kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin vasemmiston edustaja.

– Tämä kertoo hienolla tavalla siitä, että seurakunnassa on tilaa erilaisille painotuksille ja näkemyksille.

Tuore puheenjohtaja kertoo, että hän tuli seurakunnan toimistosihteeriksi vuonna 1993 ja lähti pois viime vuoden huhtikuussa.

– Minun aikanani vakituisia kirkkoherroja Taivalkoskella ehti olla neljä: Pentti Liimatta, Pentti Tikkamäki, Juha Rauhala ja nyt Tuomo Törmänen.

Vuonna 1993 seurakunnan jäseniä oli 6 800, kun tällä hetkellä on noin 3 700. Pauna kertoo odottavansa innolla tulevaa valtuustokautta, vaikka tietää, että vaikeita ratkaisuja on tehtävä talouden tasapainottamiseksi.

– Uskon kuitenkin, että hyvässä yhteisymmärryksessä pystymme säilyttämään kaikki kirkolliset toimitukset sekä tärkeän diakonia- ja kasvatustyön.

Vaikeita ratkaisuja on edessä.