Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Tol­pan­nie­men ve­ne­sa­ta­mas­ta löytyi roskia, joista "voi oikein aistia illan tun­nel­man" – Kau­pun­gin­joh­ta­ja muis­tut­taa, että jo­kai­nen voi osal­lis­tua Pidä luonto siis­ti­nä -a­jat­te­luun

Alueella lähes päivittäin lenkkeilevän Mona Leinosen mukaan venesataman roskaaminen on viime vuosina vähentynyt.

Tolpanniemen venesatamasta löytyy myös moolokki eri suuri roskankeräysastia. Silti alueelta löytyy maahan viskattuja roskia toistuvasti.
Tolpanniemen venesatamasta löytyy myös moolokki eri suuri roskankeräysastia. Silti alueelta löytyy maahan viskattuja roskia toistuvasti.
Kuva: Mikko Halvari

Tolpanniemen venesatamassa löytyneet roskat kirvoittivat keskustelua Facebookin Kuusamossa puhutaan! -palstalla tammikuun puolivälissä. Mona Leinosen jakamasta kuvasta "voi oikein aistia illan tunnelman", kuten kuvaa kommentoinut Aleksanteri Pikkarainen asian ilmaisi. Kuvassa hangessa lojuu tyhjä pizzapakkaus, energiajuomatölkki ja kondomin käärepaperi.

– Ei mua haittaa jos Tolpannokan venesatamassa käydään syömässä, juomassa ja bylsimässä. Mutta olis ihan asiallista laittaa siitä juontuvat roskat siihen vieressä olevaan roskikseen. Eiköhän ne käytetyt kortsutkin ole tuolla jossain lumipenkassa. Jotta katelkaahan vähän jos viette lapsia sinne mäenlaskuun tai ulkoilutatte koiria siellä. Jotkut koirat kun kuulemma saattaa syödä niitä, Leinonen kirjoittaa kuvan saatesanoiksi.