Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tun­tu­ri­ra­ken­nuk­sen oi­kai­su­vaa­ti­mus Ni­lon­kan­kaan koulun ura­kas­ta hy­lät­tiin lau­ta­kun­nas­sa – mitä tekee Mark­ki­naoi­keus, vii­väs­tyy­kö ra­ken­ta­mi­sen ai­ka­tau­lu?

Kuusamon kaupungin yhdyskuntatekniikan lautakunta hylkäsi Tunturirakennus Oy:n oikaisuvaatimuksen, joka koski lautakunnan 21.4.2021 tekemää päätöstä Europinta Oy:n valitsemisesta uuden Nilonkankaan koulun rakentamisen pääurakoijaksi. Myös Tunturirakennus pyrki urakoijaksi, mutta sen tarjoama hinta oli kalliimpi.

Tunturirakennus Oy on tehnyt paitsi lautakunnalle oikaisuvaatimuksen myös markkinaoikeudelle valituksen, jossa se vaatii, että oikeus kumoaa lautakunnan päätöksen ja kieltää sen täytäntöönpanon.

Lautakunta puolestaan päätti nyt hakea markkinaoikeudelta lupaa laittaa pääurakkaa koskeva hankintapäätös täytäntöön. Ratkaisun tähän kysymykseen odotetaan tulevan oikeudelta kahden, kolmen viikon kuluessa.

Tunturirakennus on perustellut vaatimuksiaan pääasiassa sillä, että Europinta Oy:n toimittamaa vakuutusyhtiö Tryg Forsikring A/S:n takausvakuutussopimusta ei voi kelpuuttaa urakkatarjouskilpailussa vaadituksi, pankin tai vakuutuslaitoksen antamaksi lupaukseksi työaikaisen vakuuden antamisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.