Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Turisti haluaa maksaa luk­suk­ses­ta – loskaa on nähty tar­peek­si: "He eivät tule las­ket­te­le­maan vaan muiden ak­ti­vi­teet­tien takia"

Rukavillas, Kari Tuomola.
Rukavillas, Kari Tuomola.
Kuva: Mikko Halvari

Vaaleaa puuta tumman sijasta. Parina laattaa ja lasia, kokonaisuutta kruunaamassa yksinkertainen, skandinaavinen sisustus. Tällaisille huviloille on Rukavillasin Kari Tuomolan mukaan nyt kysyntää.

– Ihmiset haluavat tänä päivänä panostaa laatuun myös lomalla ja ovat jopa valmiita maksamaan siitä. Yhä enemmän halutaan kaikki valmiina aamupalasta iltapalaan ja aktiviteetit lisäksi, luksustason huviloiden ja huoneistojen vuokravälitykseen keskittyvä Tuomola kertoo.

Vaikka sana luksus vilahtaa tässä yhteydessä, on se Tuomolan mielestä ehkä hieman väärä sana. Hän luonnehtisikin 12:ta huvilaa perinteisen kelorakentamisen ja modernin sisustamisen tasokkaaksi yhdistelmäksi.

– Sijainnillakaan ei ole oikeastaan väliä, sillä meidän asiakkaamme eivät ole bileporukkaa, joiden pitää asua Rukan kylässä. Kohde halutaan ennemmin vähän kauempaa 5-7 kilometrin päästä.

”Yhä enemmän halutaan kaikki valmiina aamupalasta iltapalaan ja aktiviteetit lisäksi.

Tällaiset kohteet kiinnostavat sekä kotimaisia että kansainvälisiä asiakkaita, mutta pääosa, 70 prosenttia, asiakkaista tulee ulkomailta. Suurin osa tulee Keski-Euroopasta ja Tuomolan yllätykseksi moni heistä Sveitsistä.

– He eivät näe siellä lunta kuin Alpeilla. Yksikin perhe sanoi, että eivät ole yhdeksään vuoteen nähneet muuta kuin loskaa. He eivät tule laskettelemaan vaan muiden aktiviteettien takia.

Vaikka kysyntää riittää, ei Tuomolan ja avovaimo Päivi Saveljeffin tarkoituksena ole toiminnan systemaattinen kasvattaminen.

– Ei ole haalittu vuokravälitykseen asiakkaita, sillä panostetaan ennemmin laatuun kuin määrään. Kohteen pitää sopia meidän sapluunaamme.

Kiinteistövälitys tuli juuri mukaan yrityksen palveluvalikoimaan sivutuotteena. Lisäksi yritys hoitaa lakiasioita. Pariskunta pyörittää lisäksi Rukalla olevaa Pentikin liikettä.