Lukijalta
Mielipide
Tilaajille

Tytti Tuppurainen: Porovahinkoriidat siirtyvät puolueettomiin käsiin: "Tämä on erinomainen asia ja turvaa puolueettoman ja tasa-arvoisen käsittelyn"

Hallituksen eduskunnalle antamassa uudessa poronhoitolaissa poronhoitoalueelle perustetaan porovahinkolautakunta ja lainkäyttötoimivalta riita-asioissa siirtyy yleisille tuomioistuimille nykyisten kuntakohtaisten arvioimislautakuntien sijaan.

Hallituksen eduskunnalle antamassa uudessa poronhoitolaissa poronhoitoalueelle perustetaan porovahinkolautakunta ja lainkäyttötoimivalta riita-asioissa siirtyy yleisille tuomioistuimille nykyisten kuntakohtaisten arvioimislautakuntien sijaan. Tämä on erinomainen asia ja turvaa puolueettoman ja tasa-arvoisen käsittelyn kaikille riidan osapuolille.

Tähän asti porojen viljelyksille, taimikoille ja asuntojen pihoille aiheuttamien vahinkojen korvaamista koskevat riidat on käsitelty alueellisissa lautakunnissa. Kaikkien riidan osapuolten kannalta on selvempää, että nyt esitetyn mukaan poronhoitoalueelle perustetaan porovahinkolautakunta, joka toimii alueella puolueettomana ja riippumattomana asiantuntijaelimenä.