Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Van­ho­jen luon­non­suo­je­lu­aluei­den lakeja päi­vi­te­tään – hal­li­tus esittää mal­min­et­sin­tä­kiel­toa kan­sal­lis- ja luon­non­puis­toi­hin

Valtioneuvosto antoi torstaina hallituksen esityksen luonnonsuojelualueita koskevien lakien muuttamisesta.

Esityksessä muutettaisiin yhteensä 21 lakia. Lait koskevat ennen vuotta 1996 perustettua 28 kansallispuistoa, kaikkia Suomen 19 luonnonpuistoa sekä 12 muuta luonnonsuojelualuetta.

Näiden joukossa ovat sekä Oulangan että Riisitunturin kansallispuistot. Osittain Taivalkosken puolella sijaitseva Syötteen kansallispuisto on perustettu vuonna 2000.

Koillismaan alueelle sijoittuu myös Sukerijärven luonnonpuisto. Kaikkiaan luonnonpuistojen pinta-ala Suomessa on yhteensä 1 542 neliökilometriä.

Esityksessä esimerkiksi uuden luonnonsuojelulain mukainen malminetsintäkielto laajenisi. Jatkossa malminetsintä olisi kiellettyä myös ennen vuotta 1996 perustetuissa kansallis- ja luonnonpuistoissa.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.