Kolumni
Tilaajille

Vie­ras­ko­lum­ni: Sama on­gel­ma, eri rea­goin­ti – "Si­si­lis­ko­jen ja kop­pa­kuo­riais­ten ja toi­saal­ta val­koi­sen miehen nä­kö­alat ja int­res­sit eivät ole vas­tak­kai­sia vaan pa­rem­min­kin yh­tei­siä"

Vieraskolumni

Koillissanomissa oli ke 7.7. kai tahattomasti rinnakkain kaksi juttua, jotka käsittelivät samaa ongelmakenttää erilaisilla suhtautumistavoilla, jotka molemmat varsin yleisiä: toimittaja Petri Markkasen pääkirjoitus sekä opettaja ja kirjailija Petri Vartiaisen kolumni. Koska molemmilla on sama etunimi kirjoitan heistä sukunimillä. Kumpikin kirjoittaa keskeisistä ympäristöongelmista, varsinkin ilmastonmuutoksesta. Markkasen pääkirjoitus huipeentuu lopussa sanoihin ”Että tämä tilanne on tässä ja nyt ja sille voidaan vielä tehdä jotain. Jos ei oman navan niin lasten vuoksi. Hehän tämän joutuvat kestämään siinä maailmassa, jonka jätämme heille”.

Vartiaisen suhtautumista taas voisi luonnehtia tassut pystyyn-asenteeksi. Hän näyttää omalla hieman vaikeaselkoisella skeptikon tyylillään ironisoivan niin elokapinallisten kuin paikallisten vihreidenkin pyrkimyksiä tehdä asioille jotakin esittämättä itse mitään ratkaisumalleja.