Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Viisi sai­raan­hoi­to­pii­riä saa yh­te­ne­väi­ses­ti va­rus­tel­lut te­ho­am­bu­lans­sit – yksi am­bu­lans­seis­ta Poh­jois-Poh­jan­maan sai­raan­hoi­to­pii­ril­le

Tehoambulansseissa on yhteneväinen varustus.
Tehoambulansseissa on yhteneväinen varustus.
Kuva: Eemeli Kiukkonen

Viisi erityisvastuussa olevaa yliopistosairaanhoitopiiriä saa käyttöönsä tehoambulanssit potilaiden siirtokuljetuksia varten. Asiasta kertovan tiedotteen mukaan yhteneväisesti varustellut ambulanssit helpottavat erityisen vaativaa hoitoa tarvitsevien potilaiden siirtoa eri alueiden välillä.

Tehoambulanssit otetaan käyttöön Pohjois-Pohjanmaan, Helsingin- ja Uudenmaan, Pohjois-Savon, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä. Ambulanssit rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Aikaisemmin Suomessa ei ole ollut yhtenäistä kalustoa siirtokuljetuksia varten vaan ambulanssien varustelu on vaihdellut.

– Yhteneväisesti suunnitellut ja varustellut ambulanssit luovat toimintamallin, joka mahdollistaa kaiken tyyppisten potilaiden kuljettamisen, ja on riippumaton lähettävän sairaalan laite- ja materiaaliresursseista. Yhdenmukaisuus mahdollistaa ambulanssien käytön ristiin eri alueiden välillä, kuljetuspäällikkö Jukka Etelä HUSista sanoo tiedotteessa.

Tehoambulanssit tulevat viiden sairaanhoitopiirin käyttöön.
Tehoambulanssit tulevat viiden sairaanhoitopiirin käyttöön.
Kuva: Eemeli Kiukkonen