Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Vilho Pa­lo­saa­ri debytoi maail­man­cu­pis­sa eri­koi­ses­sa kisassa – "Sama kai se on hyp­pää­kö lumelle vai muo­vil­le"

Mäkihypyn maailmancupin kausi 2022-23 käynnistyy poikkeuksellisen aikaisin. Viikonvaihteessa Puolan Wislassa hypätään lumen sijaan muovitettuun alastulorinteeseen.

Mäkihypyn maailmancupissa kausi 2022-23 polkaistaan käyntiin poikkeuksellisen aikaisin, jo tänä viikonloppuna. Puolan Wislassa hyppyä maailman valioiden joukkoon yrittää myös Kuusamon Erä-Veikkojen Vilho Palosaari, jolla on edessä uran ensimmäinen kisareissu maailmancup-ympyröihin. Palosaari on lähdössä maailmancupin avaukseen hyvillä fiiliksillä.

– Opettelemaan vielä lähetään ja kuulostellaan mitä isoissa kisoissa tapahtuu. Ei kai siinä muuta, Palosaari kertoi tunnelmistaan tiistaina.

Wislan kisaviikonloppu alkaa perjantaina HS134 -mäestä hypättävällä karsintakilpailulla. Maailmancupin pisteistä hypätään sekä lauantaina että sunnuntaina. Palosaari ei ole asettanut uransa ensimmäisiin maailmancup-kisoihin mitään sijoitustavoitetta.

– Kunhan saan omia hyppyjä tehtyä. Se riittää mihin riittää tällä hetkellä.

Wislan maailmancupissa tehdään eräänlaista talviurheiluhistoriaa, kun mäkihypyn maailmancupin avauskisa hypätään jääladulta muoville.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.