Kuvagalleria: Ae­rials-hyp­py­jen maail­man­cup ki­sat­tiin Rukalla

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Vilho Pa­lo­saa­ri debytoi maail­man­cu­pis­sa eri­koi­ses­sa kisassa – "Sama kai se on hyp­pää­kö lumelle vai muo­vil­le"

Mäkihypyn maailmancupin kausi 2022-23 käynnistyy poikkeuksellisen aikaisin. Viikonvaihteessa Puolan Wislassa hypätään lumen sijaan muovitettuun alastulorinteeseen.

Mäkihypyn maailmancupissa kausi 2022-23 polkaistaan käyntiin poikkeuksellisen aikaisin, jo tänä viikonloppuna. Puolan Wislassa hyppyä maailman valioiden joukkoon yrittää myös Kuusamon Erä-Veikkojen Vilho Palosaari, jolla on edessä uran ensimmäinen kisareissu maailmancup-ympyröihin. Palosaari on lähdössä maailmancupin avaukseen hyvillä fiiliksillä.

– Opettelemaan vielä lähetään ja kuulostellaan mitä isoissa kisoissa tapahtuu. Ei kai siinä muuta, Palosaari kertoi tunnelmistaan tiistaina.

Wislan kisaviikonloppu alkaa perjantaina HS134 -mäestä hypättävällä karsintakilpailulla. Maailmancupin pisteistä hypätään sekä lauantaina että sunnuntaina. Palosaari ei ole asettanut uransa ensimmäisiin maailmancup-kisoihin mitään sijoitustavoitetta.

– Kunhan saan omia hyppyjä tehtyä. Se riittää mihin riittää tällä hetkellä.

Wislan maailmancupissa tehdään eräänlaista talviurheiluhistoriaa, kun mäkihypyn maailmancupin avauskisa hypätään jääladulta muoville.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.