Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Vi­ran­omai­set va­roit­ta­vat hei­ken­ty­neis­tä jäistä – Pa­lo­mes­ta­ri: "Jär­ven­jäät ovat nyt hyvin vaih­te­le­vat, samalla jär­vel­lä saattaa olla kes­tä­väm­piä kohtia, mutta myös pe­tol­li­sia su­la­paik­ko­ja"

Vaikka lumien puolesta Koillismaalla on lähes täysi talvi, jäät järvissä heikentyvät päivä päivältä. Järvillä hiihtolenkkejä tehneiltä on tullut viestejä sulapaikkojen syntymisistä jo monin paikoin. Esimerkiksi Posionjärvelle on muodostunut isoja sulapaikkoja, jotka saattavat yllättää niin hiihtäjän kuin pilkkijänkin.

Lapin pelastuslaitoksen Posion paloaseman palomestari Kirsti Heikkala varoittaakin ihmisiä haurastuvista ja heikentyvistä jäistä.

– Järvenjäät ovat nyt hyvin vaihtelevat, samalla järvellä saattaa olla kestävämpiä kohtia, mutta myös petollisia sulapaikkoja, Heikkala sanoo.

– Jos järvelle on ihan pakko mennä, niin ehdottomasti asianmukainen varustus ja puhelin oltava mukana mahdollisen vaaratilanteen vuoksi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi