Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Mainos: Koillissanomien joulutarjous: Koillissanomat Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Vuok­ra­vai­mon en­si-il­ta on tänään - Kai Leh­ti­nen antaa hy­ri­sy­ta­kuun: "Viime met­reil­lä on teh­tä­vis­sä sen var­mis­ta­mi­nen, että kukaan ei pelkää"

Näytelmää esitetään 6.7. ja 30.7. välisen ajan. Näytelmän ohjannut Kai Lehtinen myöntää, että ohjaajakin on saanut nauraa harjoituksissa.
Näytelmää esitetään 6.7. ja 30.7. välisen ajan.
Näytelmää esitetään 6.7. ja 30.7. välisen ajan.
Kuva: Kuusamon näyttämö

Kun Kuusamon näyttämön näyttelijät odottavat tänään Hotkun rannassa kellon näyttävän kuutta illalla ja yleisön olevan paikallaan, on näytelmän ohjaajan tehtävissä enää vain yksi asia.

– Viime metreillä on tehtävissä sen varmistaminen, että kukaan ei pelkää. Ohjaaja ei ainakaan saa näyttää pelkäämistään, kertoo kesäteatterin tragikomedian ohjannut Kai Lehtinen.

Kaikkinensa Lehtinen summaa ensi-iltaan lähdettävän hyvillä fiiliksillä.

– Nyt tehty työ on tarjoiltavissa ihmisille. Siihenhän sitä aina tähtää, että saa työnsä tehtyä ja saa tehtyä sen mahdollisimman hyvin päätökseen. Sitten voi jättää sen näyttelijöiden harteille ja katsojille.

Mitä ohjaaja Lehtinen sitten lupaa näytelmää katsomaan tuleville?

– Sanoin näyttelijöillekin, että minä en kaipaa valtaavaa naurua, mutta haluaisin, että katsoja saisi katsoa näytelmää niin, että hän hyrisee.

Hyrisytakuu siis on luvattu illalle?

– Kyllä, se ainakin on.

Haasteellisinta Lehtisen mukaan tämän projektin kohdalla on ollut itselle vieras teksti.

– Kun on teksti, joka ei ole itselle tuttu tai itse valittu, on ohjaajalle aika haasteellista hypätä sellaiseen projektiin ja saada näyttämään lopputulos näyttämään siltä miltä ohjaajat ja näyttelijät sen haluavat näyttävän.

Ohjaajan mukaan Vuokravaimon kohdalla yhteinen maali saavutettiin. Siitä Lehtinen antaa kiitosta näyttelijöille, jotka ovat olleet innokkaita ja antaneet ohjaajalle ainekset ohjata.

– Sakki on hyvä. Mukana on oikein paneutuneita ihmisiä, jotka haluavat tehdä tätä hommaa ja haluavat tehdä sitä hyvillä mielin.

Tekemisen palo on kuulunut nauruna harjoituksissa ja näkynyt tekemisen intona.

– Senkin olen huomannut, että täällä ei pelästytä kelejä. Vaikka sateessa harjoitellaan, eikä ole katoksia, niin kaikki tulevat paikalle, tekevät ja nauravat.