Tilaajille

Yh­teis­työ tuot­ta­jien kanssa esille: Per­jan­tai­na on lä­hi­ruo­ka­päi­vä monen kunnan ruo­ka­pal­ve­lu­pis­teis­sä

Suomalaisen ruoan päivää vietetään kolmatta kertaa lauantaina 4. syyskuuta. Sen kunniaksi 28 eri ruokapalveluyksikköä Pohjois-Pohjanmaalla tarjoaa aterioillaan perjantaina 3. syyskuuta kotimaisista ja pohjoispohjalaisista raaka-aineista valmistettua lähiruokaa.

Lähiruoka-aiheinen teemapäivä antaa tilaisuuden lisätä lähellä tuotettujen elintarvikkeiden määrää ruokalistoilla sekä testata erilaisia tuotteita ja alueen uutuuksia. Lähiruoan käyttö lisää oman alueen elinvoimaisuutta, taloutta ja omavaraisuutta sekä ruoan alkuperän ja tuotantotavan jäljitettävyyttä. Lähiruokapäivän tavoitteena on, että kuntien ruokapalvelut hyödyntäisivät yhä enemmän paikallisia raaka-aineita ja tuotteita ja että alkuperä tulee näkyväksi asiakkaalle.