Juuri nyt: Ruka on vuoden Bike Park – näin ta­pah­tui pyö­räi­ly­puis­ton nousu hau­ku­tus­ta voit­ta­jak­si

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Yksi ihminen louk­kaan­tui oma­ko­ti­pa­los­sa Tai­val­kos­kel­la – talon ylä­ker­ta tu­hou­tui käy­tän­nös­sä täysin

-
Kuva: MIKKO HALVARI

Taivalkosken Matintiellä eilen illalla syttyneessä omakotipalossa loukkaantui yksi ihminen, Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrotaan.

Pelastuslaitos sai torstai-iltana klo 21 aikaan ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta Taivalkoskella. Pelastuslaitokselle oli vihjattu, että palavassa omakotitalossa olisi ihminen sisällä.

– Naapuri oli ilmoituksessaan vahvasti sitä mieltä, että asukas olisi sisällä talossa, päivystävä palomestari Ville Määttä kertoo Koillissanomille.

Paikalle ensimmäisenä ehtineet poliisi ja ensihoitoyksikkö olivat löytäneet asukkaan talonsa pihamaalta.

– Hänet oli viety suoraan ambulanssiin ja viety tarkastukseen Taivalkosken terveyskeskukseen.

Pelastuslaitos varmisti paikalle saavuttuaan, että rakennuksessa ei ollut muita henkilöitä ja aloitti sammutustoimet. Yksiköitä oli sekä Taivalkoskelta että Kuusamosta.

Omakotitalo kärsi tulipalossa mittavia vaurioita. Määtän mukaan rakennuksen yläkerta tuhoutui käytännössä täysin. Syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Samasta palopaikasta tehtiin pelastuslaitokselle ilmoitus aamuyöllä kellon neljän aikaan. Kyseessä oli palaneen rakennuksen purkujätteestä noussut savu, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kaleva.