Tilaajille

Ylös, ulos ja tal­vi­ret­kel­le! – tässä vinkit ret­kei­lyyn Koil­lis­maan luon­nos­sa

Moni Koillismaan luontokohteista on kävelymatkan päässä yhtä hyvin talvella, kuin kesälläkin. Korona-aikana retkeily onnistuu turvallisesti, kun liikkuu omalla porukalla. Talvireiteissä löytyy valinnanvaraa.

Suosituimmat retkipolut pysyvät auki läpi talven, eikä suksia tai lumikenkiä tarvita. Retkeily onnistuu turvallisesti korona-aikanakin, kun liikkuu omalla porukalla. Onnistuneeseen talviretkeilyyn tarvitaan vain kunnon jalkineet, pakkaseen sopiva vaatetus ja reppuun maistuvat eväät. Talvireiteissä on varaa valita, osan niistä ehtii kiertämään parissa tunnissa, muutamilla viihtyy vaikka koko talvipäivän. Kohteista löytyvät taukopaikoiksi myös laavut ja nuotiopaikat, poikkeuksena Konttaisen talvireitti. Puiden pilkkominen ja nuotion teko kehittävät erätaitoja, kokintaitoja voi testata nuotion äärellä.

Posion Riisitunturista on tullut Koillismaan talviretkeilyn suosituin kohde. Vuodenvaihteessa puiden tykky oli vielä vähissä.
Posion Riisitunturista on tullut Koillismaan talviretkeilyn suosituin kohde. Vuodenvaihteessa puiden tykky oli vielä vähissä.
Kuva: Jyrki Mäkelä

Koillismaan talviretkeilyn ykköskohteeksi on kivunnut Posion Riisitunturi, eikä vähiten sieltä otettujen somekuvien nostattaman maineen vuoksi. Valtava suosio kumpuaa Riisitunturin kansallispuiston statuksesta, parkkipaikan sijainnista liki kansallispuistoa ja varsinkin tunturimaisemasta tykkypuineen, jotka auringonvalossa värjäytyvät mitä uskomattomimpiin väreihin. Parkkipaikalla retkeilijöitä palvelee uusi ja viihtyisä Tykky-kotakahvila. Posion toinen suosittu talvikohde on Koruoman Koronjää -reitti, jonka varrelta pääsee ihailemaan Suomen komeimpia jääputouksia ja jylhiä rotkomaisemia.