Viikon visa: Testaa miten hyvin tunnet ajo­neu­vot ja lii­ken­ne­sään­nöt

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Ait­ta­kum­pu: Per­heil­le ja ris­ki­ryh­mil­le tukea poik­keus­olois­sa

Kuusamolaislähtöinen kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.) toivoo, että poikkeusolojen päivät jäävät lopulta historiaan enemmän toivon ja rohkaisun kuin epätoivon tai pelon päivinä.

– Yhteinen päätös tiukoista toimista koronan torjumiseksi osoittaa ainakin sen, että yhteiskuntamme haluaa pitää huolta kaikkein hauraimmista.

Aittakumpu toteaa, että tähän asti koronan vuoksi on tehty paikallisesti omia ratkaisuja esimerkiksi koulujen ja hoitolaitosten kohdalla. Siksi monet hallituksen koko maata koskevat päätökset tulivat erityiseen tarpeeseen vanhusten ja muiden riskiryhmiin kuuluvien turvaksi. Kaikilla suomalaisilla kaikkialla Suomessa tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet ja oikeudet turvaan ja suojaan.

Aittakumpu korostaa, että lasten ja koululaisten vanhempien ja huoltajien hyvinvoinnista on huolehdittava. Perheet sekä vanhukset ja muut riskiryhmiin kuuluvat tarvitsevat erityisesti tukea poikkeusoloissa.

– Voimme jokainen mahdollisuuksiemme mukaan esimerkiksi lisätä yhteydenpitoa sähköisten viestiminen avulla. Voimme auttaa toisiamme monin tavoin ja löytää luovia ratkaisuja perheiden ja vanhusten tukemiseksi. Poikkeusoloissa tarvitsemme lähimmäisenrakkautta, yhteisvastuuta ja välittämistä. Yhdessä ja toisiamme tukien selviämme tästäkin. Raamattu sanoo: ”Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain” (Gal. 6:2).

Aittakumpu kertoo, että kansalaisilla on nyt paljon kysymyksiä.

– Poikkeusoloissa luotettavan tiedonvälityksen merkitys korostuu. Toivon kaikilta vastuullisuutta viestinnässä. Kyse on yhteisestä isänmaan asiasta.