Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Ale­xan­der Stubb voitti Oulun vaa­li­pii­ris­sä sel­vem­min kuin koko maassa – Koil­lis­maal­la enem­mis­tö asettui Stubbin taakse

Oululaisten äänestäjien mielestä Pekka Haavistosta olisi pitänyt tulla presidentti.

Kokoomuksen Alexander Stubb otti selvän voiton myös Oulun vaalipiirissä. Hän sai 52,7 prosenttia kaikista vaalipiirissä annetuista äänistä valitsijayhdistyksen ja vihreiden Pekka Haaviston tullessa kakkoseksi 47,3 prosentilla.

Tulos ei siis poikennut paljon valtakunnallisesta tuloksesta, mutta ero Stubbin hyväksi oli Oulun vaalipiirissä jonkin verran suurempi.

Se merkinnee sitä, että odotusten mukaisesti etenkin ensimmäisellä kierroksella keskustan Olli Rehniä äänestäneitä siirtyi Stubbin leiriin. Myös perussuomalaisten Jussi Halla-ahoa äänestäneitä todennäköisesti siirtyi äänestämään Stubbia toisella kierroksella.

Oulun vaalipiirissä kotimaan äänestysprosentti jäi valtakunnan tasoa jonkin verran alhaisemmaksi: Oulun vaalipiirissä se jäi 67,5:een, kun koko maassa se oli 70,7.

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa riemu repesi, kun ennakkoäänten tulos julkistettiin. Heidi Kemppainen (keskellä) ja Mervi Haahti (oik.) tuulettivat Alexander Stubbin johtoasemaa sunnuntai-iltana ravintola Perlassa Oulussa. Taustalla kansanedustaja Juha Hänninen.
Kokoomuksen vaalivalvojaisissa riemu repesi, kun ennakkoäänten tulos julkistettiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi