Taivalkoski: Kah­des­ti ohi­tet­tu va. kun­nan­joh­ta­ja Mirva Haataja kertoo, voiko häntä pe­lo­tel­la

Toimittajalta: Pitääkö Rukalla asuvan olla valmis sie­tä­mään kaikki?

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne avautui – löydä sinulle sopivin ehdokas

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Koillissanomat 2 kk 39,90 euroa

Alue­vaa­lien en­nak­ko­ää­nes­tys alkaa ensi viikon kes­ki­viik­ko­na, ko­ro­na­ti­lan­ne otetaan huo­mioon vaa­li­jär­jes­te­lyis­sä

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa viikon päästä.
Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa viikon päästä.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikon keskiviikkona 12. tammikuuta 2022. Kotimaassa ennakkoäänestys kestää 18.1. saakka ja ulkomailla 15.1. saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1.

Oikeusministeriön tiedotteen mukaan aluevaaleissa on kotimaassa yhteensä 900 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa. Vaalipäivän äänestyspaikkoja on 1 664.

Ennakkoon voi äänestää vapaasti missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Ne sijaitsevat pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai kauppakeskuksissa. Äänestäjällä on oltava mukanaan henkilöllisyystodistus.

Koronaepidemia otetaan huomioon vaalijärjestelyissä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) näkemyksen mukaan äänestäminen on epidemian kannalta vähäisen riskin tilanne.

Kasvomaskin ja käsihuuhteen käyttö on tärkeää samoin kuin riittävän etäisyyden säilyttäminen muihin äänestettäessä. Vaalivirkailija voi pyytää äänestäjää poistamaan hetkeksi kasvomaskin henkilöllisyyden toteamiseksi, tiedotteessa sanotaan.

Hengitystieoireisia ja lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä olevia äänestäjiä varten on suunniteltu erityistoimenpiteitä äänestyksen mahdollistamiseksi. Niihin liittyen voi kysyä neuvoa oman kunnan keskusvaalilautakunnalta.

Tiedot ennakkoäänestyspaikoista ja aluevaaliehdokkaista löytyvät vaalit.fi-sivustolta.