Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Asu­mi­nen Rukalla ei tar­koi­ta sitä, että kaikki tulisi niellä pu­res­ke­le­mat­ta – entä jos he­li­kop­te­ri­kent­tä pe­rus­tet­tai­siin tie­tä­mät­tä­si sinun naa­pu­ri­ton­til­le?

Kuusamo

Useamman vuoden jatkunut kiista rukalaisten ja Procopter Oy:n välillä sai välirauhan. Koillissanomat uutisoi 13.2.2023 helikopterilentojen päättymisestä tältä talvelta. Procopter on lentänyt Rukan alueella useiden vuosien ajan yleisölentoja niin Rukan ympäristössä, kuin myös Valtavaara-Pyhävaara luonnonsuojelualueella sekä Oulangan kansallispuistossa.

Yleisölennätyksiä vastustavien kanta on ymmärrettävissä. Kun asut vakituisesti helikopterikentän naapurissa, kuuluu kopterin ääni vaivatta asuntoon sisälle, häiriten sekä koti- että työrauhaa.

Lue tämä ja muut Rukan matkailun uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_