"Eihän meillä ole varaa lo­pet­taa elin­kei­no­ja", sanoo Posion kes­kus­tan kun­nal­lis­jär­jes­tön pu­heen­joh­ta­ja Olavi Leh­ti­nie­mi – Tai­val­kos­ken kun­nal­lis­jär­jes­tön pu­heen­joh­ta­ja puhuu tors­tai­na

Olavi Lehtiniemi. Arkistokuva. Pekka Turpeinen. Arkistokuva. Keskusta kertoo Taivalkosken kunnallisjärjestön puheenjohtajana olevan Pekka Turpeisen.
Olavi Lehtiniemi. Arkistokuva.
Olavi Lehtiniemi. Arkistokuva.
Kuva: Picasa

Posion keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Olavi Lehtiniemi kertoo, että kunnallisjärjestön piirissä ei ole puhuttu poronhoitoa koskevan lainsäädännön avaamisesta. Lehtiniemi toimii myös Posion kunnanhallituksen puheenjohtajana.

– Ei ole puhuttu millään lailla.

Lehtiniemi toteaa, että poromiehetkin maksavat veronsa ja useat maanviljelijät ovat samalla myös poronhoitajia.

”Kyllähän me tiedetään, että poroista on haittaakin, mutta eihän meillä ole varaa lopettaa elinkeinoja.

– Kyllähän me tiedetään, että poroista on haittaakin, mutta eihän meillä ole varaa lopettaa elinkeinoja, Lehtiniemi sanoo.

 

Juttua on korjattu lopun ja otsikon osalta (korjaus tehty keskiviikkona 20. joulukuuta kello 10:55):

Koillissanomat tavoitteli aluksi väärää henkilöä keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtajana, koska keskutapuolue kertoo sivuillaan puheenjohtajan olevan Pekka Turpeinen.Pekka Turpeinen vastasi, että syytä on soittaa Harri Karjalaiselle keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtajaa etsittäessä ja Koillissanomat yritti tavoitella tuloksetta Harri Karjalaista 19.12.

Työkiireistä johtuen Harri Karjalainen välitti illalla viestin, että puheenjohtajana toimii kuitenkin Vesa Turpeinen.

Kertomansa mukaan Vesa Turpeinen toimii puheenjohtajana vuoden loppuun saakka.– Halusin luopua siitä. Vuoden vaihteesta alkaen keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja on Harri Karjalainen, Vesa Turpeinen kertoi keskiviikkona.

Kunnallisjärjestön edellinen puheenjohtaja Pekka Turpeinen kertoi aiemmin tiistaina, että poroista ei ole ollut puhetta keskustan piirissä kunnassa.

– Ei olla puhuttu, Turpeinen kertoi.

Koillissanomat haastatteli Vesa Turpeista poroasiasta. Haastattelun julkaisemme torstain lehdessä.