Enää ei pääse Val­ta­vaa­ran tai Rii­si­tun­tu­rin­kaan tuville - Met­sä­hal­li­tus sulkee tupia ja kotia Poh­jois-Poh­jan­maal­la ko­ro­na­ti­lan­teen vuoksi

Metsähallitus sulkee Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa kansallispuistojen sekä muiden Metsähallituksen hoitamien suosituimpien retkeilykohteiden tupia ja kotia. Myös kansallispuistojen talvireittien ylläpito on lopetettu tältä talvelta.

Tupia ja kotia suljetaan nyt ympäriinsä. Muun muassa Valtavaaraan tuvalle ei ole enää asiaa.
Tupia ja kotia suljetaan nyt ympäriinsä. Muun muassa Valtavaaraan tuvalle ei ole enää asiaa.
Kuva: Mikko Halvari / Arkistokuva

Autio- ja päivätupia sekä kotia suljetaan muun muassa Rokualla, Syötteen alueella, Oulangalla sekä Valtavaaran suojelualueella, Riisitunturin ja Hossan kansallispuistoissa.

Rakennukset lukitaan ja oviin laitetaan ilmoitus käyttökiellosta. Ilmoituksia laitetaan myös reittien lähtöpisteisiin ja muille keskeisille paikoille. Tieto suljetuista paikoista päivitetään Metsähallituksen luontoon.fi-verkkopalveluun kohteiden sivuille.

Kuusamossa Oulangan kansallispuiston erämaareitti on suljettu, samoin Suomussalmella Hossan kansallispuistossa hiihtolatujen ja monitoimireittien ylläpito on lopetettu tältä talvelta.

Metsähallituksen luontokeskukset ovat olleet pääsääntöisesti kiinni jo noin viikon verran. Syötteen luontokeskuksen yrittäjävetoinen Kahvila Korppi on vielä palvellut ulkoilijoita, mutta  sekin sulkee ovensa torstaina 26.3. klo 17.

Pudasjärvellä, Syötteen kansallispuiston alueella kulkevia hiihtolatuja ei enää ylläpidetä. Samoin ei enää ylläpidetä kansallispuiston talviretkeilyreittejä, joita on käytetty mm. pyöräilyyn, lumikenkäilyyn ja erämaahiihtoon. Myös Syötteen kansallispuiston erämaareitin ylläpito on lopetettu tältä talvelta.

Syötteen latupooli ylläpitää edelleen Syötteen matkailualueen ydinalueen latuja.