Asuntopula: Kuu­sa­moon lisää vuok­ra-asun­to­ja ja mai­se­ma­tont­te­ja

Vanhat kuvat: Kuinka on suksi luis­ta­nut? – Katso kuvat men­neil­tä tal­vi­lo­ma­vii­koil­ta

Toimittajalta: Nuoriso ei olekaan pilalla

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Enää ei tar­vit­se Tos­sa­vai­sen­kaan kat­sel­la kisoja pitkin hampain – pe­rin­tei­sen sprint­tiä huo­noim­pa­na mat­ka­naan pitävä hiih­tä­jä pääsee per­jan­tai­na ty­kit­tä­mään Rukan sprint­ti­ra­dal­la

Kuusamon Erä-Veikkojen hiihtäjä nousi mukaan Rukan sprinttiin Verneri Suhosen sairastuttua.

Kuusamo

Kuusamon Erä-Veikkojen Juuso Tossavainen pääsee perjantaina hiihtämään Rukan maailmancupiin sprinttiä. Tossavainen nousi sprinttijoukkueen kansalliseen ryhmään keskiviikkona, kun joukkueeseen nimetty Verneri Suhonen joutui jäämään pois sairastumisen takia.

– Vähän odotettu se oli. Siinä mielessä oli kyllä yllätys, että paikka tuli sprinttiin. Olin kyllä valmis hiihtämään täällä maailmancupissa, mutta olin odottanut, etät paikka tulisi distanssijoukkueeseen, Tossavainen kertoo.

Perjantain sprinttikarsinta on 24-vuotiaalle Tossavaiselle uran toinen maailmancupin startti. Viime helmikuussa Salpausselällä Tossavainen hiihti vapaan hiihtotavan sprinttikarsinnassa sijalle 56.

– Harjoittelu perustuu siihen, että hiihtäisin distanssia kovaa ja tarjolla on vain sprinttiä. Pitäisikö se sitten alkaa treenaaman sprinttiä, niin pääsisin hiihtämään distanssia, Pohjois-Savosta Rautavaaralta kotoisin oleva hiihtäjä velmuilee.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi