Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

En­nak­koää­nes­tyk­sen pää­tös­päi­vä yli­voi­mai­ses­ti kii­rei­sin val­ta­kun­nan ta­sol­la, myös Oulun vaa­li­pii­ris­sä an­net­tiin rut­kas­ti ääniä

Ennakkoäänestysaktiivisuus oli tiistaina koko maassa ylivoimaisesti vilkkainta. Arkistokuva.
Ennakkoäänestysaktiivisuus oli tiistaina koko maassa ylivoimaisesti vilkkainta. Arkistokuva.
Kuva: Jenny Halvari

Ennakkoäänestyksen päätöspäivä oli valtakunnan ja Oulun vaalipiirin tasolla ylivoimaisesti kiireisin. Tiistaina annettiin vajaat 90 000 ennakkoääntä enemmän kuin toiseksi vilkkaimpana päivänä eli maanantaina.

Lue myös: Äänestysjonot venyivät Oulussa kymmenien metrien mittaisiksi, jonotusaika pahimmillaan tunnin: "Se on yllättänyt"

Kaikkiaan tasan 40 prosenttia äänioikeutetuista Suomen kansalaisista antoi äänen ennakkoon. Naisten aktiivisuus oli hieman suurempaa: 41,9 prosenttia äänioikeutetuista naisista antoi äänensä, miehistä 37,9 prosenttia.

Oulun vaalipiirin ennakkoäänestysaktiivisuus oli 38,9 prosenttia. Naisten ja miesten osuus noudatti valtakunnallista kaavaa, sillä 40,7 prosenttia äänioikeutetuista naisista antoi äänensä, miehistä tasan 37 prosenttia.

Oulun vaalipiirin alueella annettiin tiistaina reilut 33 000 ääntä. Määrä on noin 4 000 ääntä enemmän kuin ennakkoäänestyksen toiseksi vilkkaimpana päivänä eli maanantaina.

Ahkerimmin Oulun vaalipiirin alueella äänestettiin Puolangalla, missä äänestysprosentti oli 48,1. Heikoin äänestysprosentti (33,2) oli Kalajoella. Oulussa ennakkoäänestysprosentti oli 37,4.

Juttua muokattu 23.41: lisätty jutun kuvatekstiin maininta arkistokuvan käytöstä.