Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Juuri nyt: Hyvälle tyy­pil­le 500 euroa – tai­val­kos­ke­lai­nen puu­ta­va­ra-au­ton­kul­jet­ta­ja Juha Par­viai­nen sai Met­sä­mies­ten Säätiön sti­pen­din

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

En­nä­tys­tul­vat uh­kaa­vat Koil­lis­maa­ta - Evon Man­ki­nen ei ole huo­lis­saan: Meillä poh­ja­ve­det riit­tä­vät ja Kuu­sa­mos­sa on ha­jau­tet­tu poh­ja­ve­de­not­to, niin on­gel­mia ei tule"

Runsas lumimäärä ja sen vesiarvot poikkeuksellisen korkeat. Kitkanjärvellä vesi voi nousta tänä keväänä ennätyskorkeaksi.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä nosti valtioneuvoston perjantain tiedotustilaisuudessa tulvariskin hallinnan yhdeksi kriittisistä toimista vesihuollon varmistamiseksi elintarvikehuollon ohella.

Pohjois-Pohjanmaan jokiin odotetaan tänä keväänä isoja tulvia. Pohjois-Pohjanmaan  ely-keskuksen mukaan lumen vesiarvot ovat ajankohtaan nähden ennätysmäiset, sillä lunta on paksusti ja se on tiivistä.

– Iijokeen ennustetaan todellakin keskimääräistä suurempia tulvia tälle keväälle, kertoo Suomen ympäristökeskuksen johtava hydrologi Bertel Vehviläinen.

Myös lumen vesiarvot ovat poikkeuksellisen korkeat vuodenaikaan verrattuna. Taivalkoskella mitattiin viime viikolla vesiarvoksi 286 milliä, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli vähän vaille 200 millimetriä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.