Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Epäily: koirat tap­poi­vat poron Ta­tan­gis­sa – ei tie­dos­sa yh­teyt­tä somessa epäil­tyi­hin su­si­ha­vain­toi­hin

Facebookin Kuusamossa puhutaan! -palstalle 11.12. aikaisin aamulla jaettu susihavainto on kerännyt useita kommentteja. Havainnon mukaan susi olisi liikkunut Ouluntien yli itäänpäin Vilpontien suuntasesti.

Julkaisun kommenteissa mainitaan, että poliisi tutkii toissapäivänä tehtyä toista havaintoa, jossa susi tai sudet olisivat tappaneet ainakin yhden poron Torankijärvelle. Koillissanomat selvitti, mistä on kyse.

Rikosylikonstaapeli Rami Mätäsaho Kuusamon poliisista vahvistaa, että poliisi sai ilmoituksen kuolleesta porosta keskiviikkona 9.12. puolenpäivän paikkeilla. Paikka on kuitenkin ollut Kemijärventien varressa kulkeva Tatankijärvi, ei keskustasta löytyvä Torankijärvi. Jälkien, poromiehen ja poliisihavaintojen perusteella teko voi olla koirien tekemä. Tapahtumahetkellä kukaan ei ole ollut paikalla.

Tapahtumasta ei Mätäsahon mukaan käynnistetty tutkintaa. Koirien omistajasta ei ole tietoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi