Kolumni
Tilaajille

Etä­työ­kult­tuu­ria muo­va­taan nyt pan­de­mian rau­hoit­tues­sa meillä ja maail­mal­la – olen yksi iloi­sis­ta, jotka kokevat etäi­lys­sä paljon hyvää

Toimittajalta

Moni avaa tänään aamun uutisensa kesälomalaitumilla. Talven ja kevään jälkeen irtiotto työarjesta tuntuu helpottavalta, etenkin kun edessä on normaalein kesä pitkään aikaan. Työelämä ei kuitenkaan ole ollut entiseen normaaliin verrattavissa enää hetkeen. Moni meistä on tehnyt työnsä edes osin etänä koronapandemian viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana. Työnteon luonne aina työpisteestä lähtien on muuttanut muotoon kenties pysyvästi. Osa meistä pohtii, millaiseen työarkeen laskeutuukaan lomien jälkeen. Paljon on kiinni työnantajien ja työntekijöiden välisistä sopimuksista ja siitä, miten työkulttuurit sopeutuvat – tai eivät sopeudu – muutoksiin.

Viime päivien yksi kohahduttavista etätyöuutisista on epäilemättä ollut Teslan ja SpaceX:n perustajan, yhdysvaltalaismiljardööri Elon Muskin yllättävä läväytys siitä, että sähköautoja tuottavan Teslan toimistotyöntekijöiden on pakko palata toimistolle vähintään 40 tunniksi viikossa – tai irtisanoutua. Voisi sanoa, että Suomessa surullisenkuuluisaksi muodostunutta Nokian management by perkele -mentaliteettia osataan käyttää myös rapakon takana, missä yleensä on totuttu liberaaliin ratkaisukeskeisyyteen. Muskin etätyökiukuttelu on vapauksistaan tunnetulle tietotyölle radikaalia ja tilanteen kehittymistä seurataan varmasti meilläkin, sillä nyt koronan rauhallisessa vaiheessa yritykset muovaavat perustuksia toimistotyön ja etätyön väliselle vuoropuhelulle.