Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Finavia testaa ken­täl­lä, jos tes­tat­ta­vaa on – Kuusamo ja Finavia tekivät so­pi­muk­sen ko­ro­na­tes­tauk­sis­ta: ”Tällä het­kel­lä­hän meillä ei ole suoria len­to­ja”

Kuusamon kaupunki ja Finavia ovat tehneet palvelutuotantosopimuksen COVID-19 matkustusturvallisuuden varmistamiseksi Kuusamon lentoasemalla.

–Lain mukaan kunnalle kuuluu tällaiset, tässä tapauksessa koronatestaukset ulkomailta tuleviin suoraan lentoihin liittyen. Nyt on tehty Finavian kanssa rutiininomainen sopimus, joka muillakin lentokentillä on, kertoo Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen.

Sopimus koskee käytännön järjestelyitä ja on voimassa kesäkuun 2021 loppuun asti. Käytännössä Finavia järjestää testaukseen ja odotukseen tilat ja kaupunki testaajat.

–Tällä hetkellähän meillä ei ole tiedossa suoria lentoja. Tämä on tällaista varautumista, mikäli niitä tulee, Manninen huomauttaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi