Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Finnair ra­joit­taa kä­si­mat­ka­ta­va­roi­den kokoa – muu­tok­set voimaan ke­sä­kuus­ta alkaen

Finnairin lentomatkustajien matkatavaraehdot muuttuvat kesäkuun alussa. Muutokset johtuvat Finnairin tekemistä tiukennuksista, jotka tulevat voimaan kesäkuusta alkaen.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Euroopan sisäisillä lennoilla matkustettaessa halvimpaan lipputyyppiin kuuluu jatkossa ainoastaan yksi pieni, istuimen alla kuljetettava laukku. Isompi käsimatkatavara muuttuu maksulliseksi lisäpalveluksi.

Istuimen alla kuljetettavan laukun mitat ovat enintään 40 senttimetriä x 30 senttimetriä x 15 senttimetriä.

Finnairin tuotteista vastaava Valtteri Helve kertoo tiedotteessa, että yhtiö tehostaa käsimatkatavaroiden valvontaa. Liialliset käsimatkatavarat siirretään ruumaan lisähintaan.

– Tavoitteena on sujuvampi koneeseen nousu, täsmällinen liikennöinti ja matkustusmukavuus lennoillamme. Ylimääräisten käsimatkatavaroiden määrä lennoilla on näkyvä haaste, joka vaikuttaa sekä täsmällisyyteen että matkustusmukavuuteen. Saamme tästä säännöllisesti palautetta.