Juuri nyt: Ra­vin­to­la piste avataan uu­del­leen ensi lauan­tai­na

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hal­lin­to-oi­keus hylkäsi va­li­tuk­sen Kuu­sa­mon uuden jä­te­ve­den­puh­dis­ta­mon ym­pä­ris­tö­lu­vas­ta –muu­tok­sen­ha­ki­ja halusi, että puh­dis­te­tut jä­te­ve­det joh­de­taan maas­toon

Vaasan hallinto-oikeus on hylännyt Kuusamon uuden jätevedenpuhdistamon ja siihen liittyvien toimien lupapäätöstä koskevan valituksen ja valittajan vaatimuksen suullisen käsittelyn ja katselmuksen järjestämisestä.

Valitus koski Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tammikuussa 2020 Kuusamon energia- ja vesiosuuskunnalle EVO:lle myöntämää, toistaiseksi voimassa olevaa ympäristölupaa. Se kattoi uuden jätevedenpuhdistamon toiminnan, viemäriputken rakentamisen Torankijärveen ja jätevedenpuhdistamolla käsiteltyjen jätevesien johtamisen putkea pitkin Torankijärveen.

Hallinto-oikeus katsoi, että jätevedenpuhdistamon toiminta on parhaan käytettävissä olevan tekniikan mukaista, kun puhdistamoa käytetään AVI:n päätöksessä asetettujen lupamääräysten mukaisesti, ja että toiminnasta ei silloin aiheudu Torankijärven tai Kuusamojärven vedenlaadun tai luonnonolojen heikkenemistä tai muuta ympäristönsuojelulaissa tarkoitettua kiellettyä seurausta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.