Juuri nyt: Epikset on tulossa myös ensi kesänä – ehtona li­pun­myyn­ti­kam­pan­jan on­nis­tu­mi­nen jouk­ko­ra­hoi­tus­pal­ve­lus­sa

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Hawk-ko­neet len­tä­vät Poh­jois-Suo­men tai­vaal­la ensi vii­kol­la

Hawk Mk 66 -suihkuharjoituskone.
Hawk Mk 66 -suihkuharjoituskone.
Kuva: Harri Toivola

Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 järjestää Hela 21 -lentotoimintaharjoituksen Oulunsalon tukikohdassa 30.8.–3.9.

Harjoituksessa lennetään kymmenellä Hawk-suihkuharjoituskoneella. Lentotoiminta suuntautuu Rovaniemen, Kuusamon, Kajaanin, Kuopion, Jyväskylän, Jämsän ja Kauhavan välisille alueille sekä Perämeren ylle.

Hela 21 -harjoituksessa lennetään maanantaista perjantaihin kello 9–21 välisenä aikana. Harjoituksessa koulutetaan lento-oppilaille tunnistus- ja ilmataistelulentoja Hawk-koneilla.

– Oppilaat ja kantahenkilökunta harjoittelevat samalla myös toimimista vieraasta tukikohdasta käsin ja lisäksi lentotoiminta on tavallista intensiivisempää, mikä harjaannuttaa oppilaiden kykyä toimia myös poikkeusoloissa, kuvailee harjoituksen johtaja everstiluutnantti Lauri Suominen tiedotteessa.

Harjoituksessa käytetään myös matalia lentokorkeuksia. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina kun se on mahdollista.