Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Hirviä kaatuu kiih­ty­vään tahtiin Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Tar­kis­ta Koil­lis­sa­no­mien hir­vi­las­ku­ris­ta, minkä verran lupia on vielä jäl­jel­lä

Pohjois-Pohjanmaalla on kaadettu jo 1 600 hirveä. Riistanhoitoyhdistysten välillä on isoja eroja käytettyjen lupien määrissä.

Hirvijahti kiihtyy Pohjois-Pohjanmaalla. Oulun alueella on kaadettu jo 1 684 hirveä. Niistä 922 on aikuisia ja vasoja 762.

Viikko sitten kaatomäärä oli 803 hirveä, joten kuluneen viikon saldoksi muodostuu 881 eläintä.

Lupien prosentuaalisissa käyttömäärissä on isoja eroja riistanhoitoyhdistysten välillä.  Suurimman osuuden luvistaan, eli noin 70 prosenttia, on käyttänyt Kempele-Oulunsalon riistanhoitoyhdistys.

Aktiivisia porukoita on ollut muun muassa Muhoksella, Limingassa, Kuusamossa, Taivalkoskella, Limingassa, Oulaisissa, Haapajärvi-Reisjärvellä ja Raahessa. Kaikki edellä mainitut ovat käyttäneet luvistaan noin 40 prosenttia. Vähiten lupia on käyttänyt Ylivieskan riistanhoitoyhdistys.

Suomen riistakeskus myönsi Oulun toimialueelle 4 075 hirvenpyyntilupaa, joka on suunnilleen sama määrä kuin viime vuonna, jolloin lupia myönnettiin 4 184 kappaletta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi