Viikon visa: Testaa miten hyvin tunnet ajo­neu­vot ja lii­ken­ne­sään­nöt

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Il­mas­ton­muu­tos ja yli­lai­dun­nus uh­kaa­vat tun­tu­ri­luon­toa – po­ro­ta­lou­den tu­le­vai­suus­työ­ryh­mäs­sä et­sit­tiin keinoja kes­tä­väl­le elin­kei­nol­le

Porotalouden tulevaisuustyöryhmän jäsenet kiittelivät toisiaan hyvästä yhteistyöstä raportin julkistamistilaisuudessa tiistaina. Lopputulos on ryhmän jäsenten mukaan kompromissi ja hyvä alku.

Maa- ja metsätalousministeriön neuvotteleva virkamies Tapani Sirviö piti työryhmän tärkeimpänä saavutuksena porolaidunten suunnitteluvelvoitetta.

Hoito- ja käyttösuunnitelmien tavoitteena on varmistaa porolaidunten kestävä käyttö.

– Paliskunta voi valita vaihtoehtoisista toimenpiteistä haluamansa. Vaihtoehtoisia toimenpiteitä ovat eloporomäärän laskeminen vähintään seitsemällä prosentilla suhteessa suurimpaan sallittuun eloporomäärään, jäkälälaidunten tilan parantaminen, laidunkierron kehittäminen, palis- ja tokkakuntien yhdistäminen ja yhteistyön kehittäminen sekä toimet eloporomäärien rajoittamiseksi aikaisella teurastuksella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.