Juuri nyt: Ruka on vuoden Bike Park – näin ta­pah­tui pyö­räi­ly­puis­ton nousu hau­ku­tus­ta voit­ta­jak­si

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Ju­han­nuk­sen yh­teen­ve­to: yli­no­peuk­sia, ratti- ja ruo­ri­juop­po­ja, tu­li­pa­lo­ja ja täysin jar­ru­ton mopo – ei huk­ku­nei­ta

27 kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja heidän ajokorttinsa laitettiin hyllylle. Haaviin jäi yhteensä 34 rattijuoppoa.

Oulun poliisilaitos sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitos tiedottivat tänään juhannusviikonlopun tehtävistään.

Poliisi valvoi juhannuksena maalla, merellä ja järvillä. Tievalvontaa poliisi suoritti meno- ja paluuliikenteen lisäksi suosituissa Juhannuksen lomakohteissa, erityisesti Oulujärven ympäristössä sekä Kalajoella.

27 tapauksessa kirjattiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mikä tarkoittaa myös ajo-oikeuden menettämistä. 20 kuljettajaa epäillään vakavasta piittaamattomuudesta tai ajoneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta. Torstain ja sunnuntain välillä poliisin haaviin jäi yhteensä 34 rattijuoppoa.

Vaalassa poliisi tapasi ylinopeutta ajaneen mopoilijan sekä viritetyn traktorimönkijän, joiden kuljettajat määrättiin ajokieltoon. Kajaanin alueella poliisi kohtasi kaksi kuljettajaa jotka ajoivat huomattavaa ylinopeutta sekä kaksi kuljettajaa ilman ajo-oikeutta.

Koillismaalla poliisi kohtasi täysin jarruttoman mopon, joka lopulta luokiteltiin moottoripyöräksi ja kuljettaja sai asianmukaiset seuraamukset. Juorkunassa moottoripyörää kuljettaneelta otettiin ajokortti poliisin haltuun ja Ylikiimingissä poliisia vastaan ajoi kilvetön mopo, mistä kuljettajalle jouduttiin kirjoittamaan seuraamuksia.

Raahessa yksi kuljettaja ajoi poliisia vastaan 147 km/h nopeutta 100 km/h nopeusrajoitusalueella. Ylinopeussakkoja kirjoitettiin Raahessa muutamalle muullekin, lisäksi ylinopeuksia havaittiin Pyhäjoella, Merijärvellä sekä paluuliikenteessä Valtatie 4:llä.

Vilkkailla vesillä tarkastettiin noin 350 alusta

Oulun merialueella sekä Oulujoella vesiliikennettä riitti. Poliisi suoritti valvontaa tehtiin yhteistyössä Länsi-Suomen Merivartioston kanssa ja tarkastukset tavoittivat 270 alusta. Puhallutuksissa alkometri värähti 11 tapauksessa mutta luvut jäivät alle rangaistavuuden. Seuraamuksia eri rikkomuksista kirjoitettiin yhdeksälle kuljettajalle.

Valvonta ulotettiin myös Pyhäjärvelle, josta tavoitettiin yksi ruorijuopumukseen syyllistynyt sekä muutamia pelastusliivi- ja varustepuutteita.

Myös Oulujärvellä vesiliikenne oli vilkasta ja siellä tarkastettiin 77 alusta. Yleisesti asiat olivat kunnossa, mutta myös Oulujärvelle oli useassa tapauksessa lähdetty alkoholin nauttimisen jälkeen, vaikkakaan ruorijuopumuksen rajat eivät ylittyneet. Samalla kirjattiin jonkin verran sammuttimeen liittyviä puutteita sekä tavattiin kaksi venekuntaa ilman pelastusliivejä.

Pelastuslaitoksella rauhallinen juhannus, ei hukkuneita

Pelastuslaitoksen mukaan juhannus sujui pääasiassa rauhallisesti.

Tehtäviin kuului 10 rakennuspaloa, joista kolme keskisuurta sattui Oulussa. Lisäksi pelastuslaitoksella oli 10 ensivastetehtävää, kuusi tieliikenneonnettomuutta ja 13 vahingontorjuntatehtävää.

Oulu-Koillismaalla oli juhannuksen aikaan yksi maastopalo- ja yksi liikennevälinepalotehtävä, kaksi ympäristövahinko-onnettomuutta ja kaksi ihmisen pelastustehtävää vedestä. Ensihoidon tehtäviä kirjattiin 554 ja muita tehtäviä 15.

Pelastuslaitoksen tiedossa ei ole merkittäviä henkilövahinkoja vaatineita tapahtumia. Viikonloppu oli perjantaina ja lauantaina kiireisempi kuin muut kesäviikonloput, mutta sunnuntain tehtävämäärä oli jo lähes tavallisen sunnuntain tasolla.