Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kah­vi­la, uusi pubi, lii­ke­kiin­teis­tö­re­mont­ti – Kuu­sa­mon kes­kus­ta he­räi­lee vuo­si­kym­men­ten tal­vi­unil­ta

Laura Paloniemi on yksi yrittäjä, joka tuo eloa Kuusamon Kitkantielle. Hän avaa Night & Bar Quplan parin viikon sisään.
Laura Paloniemi on yksi yrittäjä, joka tuo eloa Kuusamon Kitkantielle. Hän avaa Night & Bar Quplan parin viikon sisään.
Kuva: Mikko Halvari

Värisilmältä Kitkantiellä tyhjilleen jääneet tilat saivat Turusen isä-poika -kaksikon mietteliääksi. Keskusta tuntui näivettyvän entisestään ja näyteikkunat tyhjentyvän.

– Kauppakeskusmaista ilmettähän tänne on yritetty tuoda jo varmaan 30 vuotta, nyt jo toisessa polvessa, kertoo Tuure Turunen, kiinteistön isänsä, Unton, kanssa omistava Uninvestin toimitusjohtaja.

Miesten usko keskustan vetoon sai aikaan sen, että Kitkantien tilat remontoidaan, ja uudistuville toimitiloille on jo neuvoteltu vuokralaiset.

Kiinteistön alakertaan tulee vuokralle Kahvila Mokkakettu ja Marmaris. Yläkertaan on jo muuttanut Univestin toimisto ja Riikka Vääräniemen yritys, joka tarjoaa hyvinvointiin liittyviä palveluita kuten työnohjausta ja voimaannuttavan valokuvan menetelmiä.

K-Kaupan ja asiamiespostin osalta tällä erää on varmaa se, että remontti koskee myös kaupan tiloja.

– Tilojen valmistuminen menee keväälle, varmaan kesäkuun alkuun, arvelee Turunen.

Tarkempia tietoja Turunen ei halua kertoa ennen kuin kaikki neuvottelut on saatu päätökseen.

Ilta-aikaan auki oleva kahvila on yksi asia, joka saadaan keskustaan Kitkantien liikekiinteistön remontin myötä. Kahvila Mokkakettu nimittäin avaa toisen toimitilan entisen Värisilmän paikalle jakaen tilan Marmariksen kanssa.

Kahvilan yrittäjä Ritu Laaksoniemi kertoo hakeneensa hyvää toimitilaa keskustasta jo monta vuotta. Terveyskeskuksen tiloissa hänen yrityksensä on toiminut 4,5 vuotta.

– Tarkoitus on tehdä sellainen olohuonemainen kahvila, joka on myös iltaisin ja viikonloppuisin auki. Tarjota myös erikoiskahveja ja tarjota tilat, joissa voi myös kokoustaa, Ritu Laaksoniemi kertoo.

Keskustan palveluvalikoima täydentyy muutaman viikon päästä, kun Wanhan mestarin ruokaravintola saanee tuolloin ovensa auki.

Rakennusvaiheen osalta meillä pitäisi olla ravintola valmis ensi viikon lopulla. Sitten aletaan kasata ravintolaa. Eli varmaan siitä kahden viikon päästä on mahdollista saada ovet auki, aprikoi ravintolapäällikkö Antti Pitkänen.

Remontin myötä Wanha mestari muuttuu monitoimiravintolaksi.

– Samassa osoitteesta löytyy peruspubi, ruokaravintola ja viihderavintola, jossa on sopivin väliajoin myös livemusiikkia, Pitkänen kertoo.

Kaikkinensa ravintolaan tulee terassi mukaan lukien yli 250 asiakaspaikkaa.

Pitkänen kertoo, että ravintolan viralliset avajaiset on 15. ja 16. maaliskuuta, mutta ruokaravintolan ovet ovat auki jo ennen sitä.