Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kan­na­not­to: Syr­jäyt­tää­kö di­gi­ta­li­saa­tio ikään­ty­vän väes­tön?

Eläkeliiton Pohjois-Pohjanmaan piirikokous ilmaisee huolensa, että digitalisaatio synnyttää tiedosta, asiointimahdollisuuksista ja yhteiskunnallisesta osallisuudesta syrjäytyneen ikääntyneiden ryhmän.

Ikäihmisiltä jää yksinkertaisesti saamatta tarpeellisia viranomais- ja muita palveluita, jolloin heidän oikeutensa vaarantuvat.

Yli 60-vuotiaista vain puolet onnistuu tarkistamaan veroehdotuksensa sähköisesti tai vaikkapa kilpailuttamaan sähkösopimuksensa netin kautta. Pankkien lähipalvelut, käteisen rahan saatavuus ja ostosten maksaminen käteisellä tulee säilyttää.

Ikääntyneillä kyky oppia säilyy läpi elämän. He ovat halukkaita vastaanottamaan tukea ja välineitä, joiden kautta heidän oikeutensa omien asioidensa hoitoon ja yhteiskunnalliseen osallisuuteen toteutuvat elämän loppuun saakka.

Ongelmat tiedostetaan palveluiden tarjoajien ja poliitikkojen juhlapuheissa, mutta kokonaisvaltaisia konkreettisia toimia ja helppokäyttöisiä vaihtoehtoja odotellaan tasa-arvon ja yhteiskuntavastuun nimissä syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi