Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kan­sal­lis­puis­toon ka­don­nut löy­det­ty – palasi kyl­met­ty­nee­nä käm­päl­le

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Kuva: Vappu Jaakkola

Urho Kekkosen kansallispuistossa etsittyjä etsijä on löytynyt. Lapin poliisilaitos tiedotti Facebook-sivullaan, että eksynyt on löydetty.

– Etsitty nainen löysi itse tiensä Hammaskurun kämpälle. Hän oli kylmettynyt, mutta muuten kunnossa, poliisi kertoi.

Poliisi kertoi torstaiaamuna saaneensa ilmoituksen Urho Kekkosen kansallispuiston alueella kadonneesta henkilöstä keskiviikkoiltana 8.8. klo 20.06.

Selvisi, että kyseessä oli neljän hengen seurue, joka oli ke 8.8. aamulla lähtenyt Hammaskurun varaustuvalta tarkoituksenaan kävellä Vongoivan kammille. Kielisvaaran kohdilla yksi seurueesta oli lähtenyt yksin toista reittiä kammia kohti.

Poliisin mukaan muu seurue oli saapunut iltapäivästä perille, mutta ryhmästä erkaantunutta ei kuulunut kammille. Seurueeseen kuulunut 67-vuotias nainen lähti etsimään ryhmästä erkaantunutta noin kello 17.00. Kello 20.45 selvisi, että ryhmästä Kielisvaaran kohdalla erkaantunut oli palannut Hammaskurun kämpälle hyvissä voimissa.

Kadoksissa oli kuitenkin 67-vuotias nainen, jolla ei ollut mukanaan mitään varusteita ja vain päällään olleet vaatteet - tumma T-paita ja mustat housut.

Illan ja yön aikana naista etsittiin Lapin rajavartioston helikopterin ja Rajan koirapartion voimin tuloksetta. Etsintöjä jatkettiin heti torstaina aamusta. Mukaan oli hälytetty kolme Rajan koirapartiota.

Paikka on syrjässä ja vaikeakulkuisessa maastossa.

Juttua muokattu klo 13.13: lisätty tieto kadonneen löytymisestä.