Tilaajille

Katso video – Ruka Bike Parkin ra­ken­ta­mi­nen lähti käyn­tiin Pump Trac­kil­la: "Kaikki pol­jet­ta­va tai rul­lat­ta­va käy, oli se sitten pyörä, skuut­ti, skeitti tai rul­la­luis­ti­met"

Ruka Bike Parkin rakentaminen alkoi Bistron vieressä. Ensimmäiseksi rakennetaan pomppuja sisältävä Pump Track ja alamäkireitti gondolihissin yläasemalta Rukan kylään. Ainakin kuusi reittiä saadaan valmiiksi tai ainakin aluilleen tänä kesänä.

Rukalle tulevan maastopyöräilyhankkeen Ruka Bike Parkin rakentaminen on alkanut neljän kaivinkoneen voimin. Rukan Bistron viereen ylämäkeen on kaivettu 40 x 30 metrin mitoiltaan oleva kuoppa, jossa tehdään maansiirtotöitä, asennetaan hulevesikaivoja ja siirretään kaapelointeja ja johdotuksia kuopan päälle loppukesäksi valmistuvaa Pump Trackia varten, sanoo Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors.

Pump Track on harjoittelurata, jossa pyörillä kulkevan menopelin käyttäjä saa vauhtia koko radan mitalta olevilta kumpareilta. Rata harjoittaa käyttäjänsä tasapainoa ja se sopii kaikenikäisille- ja tasoisille ihmisille menopelistä riippumatta.