Juuri nyt: Ra­vin­to­la piste avataan uu­del­leen ensi lauan­tai­na

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Tilaajille

Kau­pun­gin kota paloi Kön­kään­nie­mel­lä

Viikonloppuna pelastuslaitosta työllistivät pelastustehtävät Kuusamon alueella laidasta laitaan. Lauantaina noin viiden aikaan aamulla Kitkajärven suunnilla Könkäänniemellä paloi kaupungin kota. Palo sai todennäköisesti alkunsa kodan tulipaikasta, jossa kodalla yöpyneet henkilöt olivat pitäneet yön tulta.

– Meidän arvion mukaan oli läpi yön pidetty tulta ja kota ei sitä välttämättä kestä, kertoo apulaispalopäällikkö Ari Virtanen Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Kota sijaitsi Kouvervaaranreitin varrella, noin 7,5 kilometriä Oivangin Nuoriso- ja luontomatkailukeskuksesta länteen Naatikkajoen varrella, ennen Kotasuon ylitystä.

Reitillä kulkevia pyydetään huomioimaan asia ja kiertämään palopaikka viivytyksittä. Kaupunki selvittää asiaa ja tulee siivoamaan palaneen kodan jäännökset, saatuaan luvat asiaa hoitavilta viranomaisilta, Kuusamon kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Lauantaina noin kuuden aikaan iltapäivällä sattui pieni öljyvahinko, kun paikallisella ilmailukerholla pääsi kaatumaan maahan noin kahdesta kolmeen litraa lentobensiiniä. Karhunkierrokselta suoritettiin potilaan haku, kun retkeilijä oli loukannut reitillä nilkkansa, eikä päässyt liikkumaan omin avuin. Pelastuslaitos toi loukkaantuneen henkilön mönkijällä tien varteen.

Sunnuntaina Yli-Kuoliojärven suunnassa sattui pieni maastopalo noin kolmen aikaan iltapäivällä. – Jossain vaiheessa alueella oli ollut salamointia ja sen seurauksena maasto oli kytenyt jo varmaan päivän ajan, Virtanen kertoo. Alue oli soista, joten pelastuslaitos kävi paikan päällä sammuttamassa muutaman palopesäkkeen ja sai näin palon sammumaan sen pääsemättä leviämään. Maastoa paloi muutama aari.

Juttua päivitetty 3.7.2023 klo 14.10: Lisätty kartta.

Juttua päivitetty 4.7.2023 klo 13.20: korjattu tieto, että Könkäänniemellä oli laavun sijasta palanut  kota. Lisätty myös tietoa sijainnista ja tietoja kaupungin tiedotteesta.