Joko luit: Kuu­sa­mon Vuoden mök­ki­läi­sen Pekka Er­vas­tin en­si­kos­ke­tus mökillä vie­tet­tyyn aikaan ta­pah­tui jo lap­suu­des­saan

Viikon kysymys: Hyö­dyn­sit­kö Black Friday tai Cyber Monday tar­jous­kam­pan­joi­ta?

Toimittajalta: "Mon­ta­ko pan­de­miaa lai­te­taan, kaksi, kolme vai neljä?"

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ke­vät­tal­vi on ollut erä­tar­kas­ta­jil­le kii­reis­tä aikaa: ”Suur­pe­to­ja on hä­tyy­tel­ty koko ke­vät­tal­ven ajan”

Koillismaan alueita partioiva Metsähallituksen erätarkastajan Jani Suuan mukaan väärässä paikassa kelkkailu voi keskeyttää esimerkiksi kotkien pesinnän.

Kevättalvi on pitänyt erätarkastajat kiireisinä. Koillismaalla ja pääsiäisen aikaan myös Koillismaan etelä- ja pohjoispuolella partioiva Jani Suua kokee, että pääsiäinen on tänä vuonna tuntunut yhtä kiireiseltä kuin uusivuosi tai juhannus tuntuivat hänen toimiessaan aikanaan poliisina. 

Rikkeitä on tullut vastaan sekä satunnaisvalvonnassa että kansalaisten ilmoittamina. 

– Suurpetoja on hätyytelty koko kevättalven ajan, ja nyt kun pääsiäisenäkin on vielä näin paljon lunta, toiminta näyttää jatkuvan vain. Tehtäviä on niin paljon, että tärkeysjärjestystä pitää miettiä koko ajan. Tärkeysjärjestystä määrittää pitkälti mahdollisen tehdyn rikoksen vakavuusaste. Kiireellisyydellään kärkeen hyppäävät esimerkiksi metsästysrikokset ja törkeät metsästysrikokset, kuten suurpetojen jahtaaminen kelkalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.