Kolumni
Tilaajille

Kom­ment­ti: Pak­ka­ses­sa­kin pärjää, kun on vä­li­hou­sut – kes­key­tet­tyä yh­dis­te­tyn mä­ki­osuut­ta lu­kuu­not­ta­mat­ta Rukan kisat su­jui­vat hie­nos­ti

Kommentti

Ruka Nordicin juhlakisat vietiin läpi pakkassäässä. Pakkanen on monin paikoin parempi vaihtoehto kuin nollan tuntumassa liikkuva keli ja sää. Lauhassa säässä tuuletkin ovat usein kovempia kuin kylmässä kelissä. Tämän vuoden kisojen yksi ilo olikin siinä, ettei mäkikisojen aikataulua tarvinnut laittaa tuulen takia uusiksi vaan kaikki kisat saatiin vietyä läpi.

Ainoan särön Ruka Nordicin mäkitapahtumiin toi sunnuntaiaamun päätös keskeyttää yhdistetyn mäkiosuus, kun hyppääjiä oli tornissa enää toistakymmentä. Ratkaisu ottaa torstaina käydyn varakisan tulokset käyttöön hiihto-osuudelle lähdettäessä oli erityisen harmillinen Ilkka Herolan kannalta. Lajin suomalaisässä ei ollut ennen sunnuntaiaamun vetoaan saanut aikaiseksi kovinkaan kummoisia hyppyjä kilpailusuorituksissaan. Sunnuntaina venytetty noin 130 metrin leiskaututu olisi taannut Herolalle viikonlopun parhaimmat lähtöasetelmat hiihtoon ja mahdollisuuden taistella jopa kärkisijoista. Kun varakisa otettiin käyttöön, ei kärkeen ollut enää asiaa. Sunnuntain kisassa Herola sai nostetttua hiihdossa sijoitustaan kymmenenneksi, mikä jäi hänen parhaakseen Rukan viikonloppuna. Enemmänkin olisi ollut otettavissa.