Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Ko­ro­na­tar­tun­to­jen määrä kään­ty­nyt selvään kasvuun Kuu­sa­mos­sa – "Toive, että joulua vie­tet­täi­siin pie­nel­lä po­ru­kal­la per­he­pii­ris­sä ja muis­tet­tai­siin eri­tyi­ses­ti oi­rei­se­na välttää kon­tak­te­ja "

Jutussa muistutetaan koronatartuntojen lisääntymisestä ja koronaturvalisuuden tärkeydestä joulunvietossa.
Jutussa muistutetaan koronatartuntojen lisääntymisestä ja koronaturvalisuuden tärkeydestä joulunvietossa.
Kuva: Jussi Leinonen

Kuusamossa on kuluvan viikon aikana koronatartuntojen määrä kääntynyt selvään kasvuun. Uusia positiivisia on tälle viikolle todettu jo yli 40. Tartuntoja on todettu päiväkoti-ikäisistä iäkkäimpään ikäpolveen saakka. Sairaalahoidon tarve näyttää myös nousseen alkukuuhun nähden, mutta toistaiseksi Covid-19-tartunnan takia sairaalahoidossa olevien kuusamolaisten määrä on vielä pysytellyt alle viidessä henkilössä.

– Joulun ajalle muistutuksena nyt kiihtyvän tautitilanteen vuoksi toive, että joulua vietettäisiin pienellä porukalla perhepiirissä ja muistettaisiin erityisesti oireisena välttää kontakteja muihin ihmisiin, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Marika Käkelä kaupungin tiedotteessa.

Alueellista maskisuositusta ja hyvää käsihygieniaa tulee noudattaa aina kodin ulkopuolella liikuttaessa.

Joulun aikanakin on syytä oireisena hakeutua testiin voimassa olevien testausohjeiden mukaan. Kuusamossa voi mennä joko flunssapolille, Rukalla Lääkärikeskus Benelle tai lentokentän 9Lives Oy:n testauspisteelle.

Lue lisää: Koronavirusnäytteiden ottamisen kriteerit Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella