Harri Lämsä on Koil­lis­maan Osuus­kau­pan uusi toi­mi­tus­joh­ta­ja – Uusi johtaja aloit­taa teh­tä­väs­sään maa­lis­kuus­sa

Lue tietopaketti: Mitä ää­nes­tä­jän olisi hyvä tietää alue­vaa­leis­ta? Ko­ko­sim­me ky­sy­myk­set ja vas­tauk­set

Osallistu lukijaäänestykseen: Valitse Koil­lis­sa­no­mien paras kansi vuo­del­ta 2021

Tilaajille

Kra­pu­la-aja­mis­ta kan­nat­taa kar­sas­taa: "P­ro­mil­let eivät katoa muu­ta­man tunnin unilla mi­hin­kään"

Alkoholi voi vaikuttaa vielä seuraavan aamun ajokykyyn. Kaksi viidestä Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta kuljettajasta on lähtenyt ajamaan, vaikka on juonut edellisenä iltana useamman annoksen alkoholia. Krapulassa on syytä kiinnittää omaan ajokuntoon erityistä huomiota.

Liikenneturva kysyi joulukuussa 2019 autoilevilta juhlien jälkeisten aamujen ajoista. Kaksi viidestä kuljettajasta oli edes joskus ajanut aikaisin aamulla, vaikka edellisenä iltana on juotu useampi annos alkoholia. Puolet heistä koki, että ajoon ei olisi pitänyt lähteä, Liikenneturvan tiedotteessa kerrotaan.

– Näin korona-aikana juhlaliikenne on todennäköisesti maltillisempaa ja keskittyy olohuoneen ja keittiön väliseen trafiikkiin. Vaikka osallistuminen illanviettoon tapahtuu virtuaalisesti kotosohvalta käsin, kannattaa seuraavan aamun menot ottaa huomioon. Jos juhlaan kuuluu terästettyjä juomia, voi se vaikuttaa vielä seuraavana aamuna. Liian varhain ei pidä lähteä liikenteeseen ainakaan kuljettajana. Promillet eivät katoa muutaman tunnin unilla mihinkään, painottaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen tiedotteessa.